Aktualizace softwaru vysílače Aurora 9

Co je nového ve verzi firmwaru 1.07?

Než se pustíte do aktualizace firmwaru dle našeho návodu, pozorně, prosím, prostudujte následující informace.

Nové funkce

  • Uzamčení systému s přístupovým heslem - po aktivaci a nastavení zamezíte manipulaci s nastaveními vašeho vysílače osobám, které neznají správné heslo.
  • Rychlá volba modelu - nyní můžete volit modely z paměti přímo v úvodním provozním menu.
  • Nastavitelná úroveň pro signalizaci nízkého napájecího napětí přijímače - nyní můžete dle potřeby nastavit napětí, při němž se spustí alarm.
  • Zapínání a vypínání zvukové signalizace stisku dotykového displeje - nyní můžete "ozvučení" stisků vypnout nebo zapnout - můžete tak pracovat zcela v tichosti, bez pípání, které může obtěžovat okolí.
  • Kalibrace dotykového displeje - nyní můžete jednoduše kalibrovat dotykový displej.
  • Volba výstražných hlášení při zapnutí vysílače - nyní můžete zapnout nebo vypnout obě výstražná hlášení při zapnutí vysílače (ovladač plynu mimo neutrál a přepínače letových režimů v jiném režimu než Normal).
  • Možnost používat menu v jiném jazyku než angličtině - nyní můžete mít menu vaší Aurory v češtině, němčině, italštině, francouzštině…

Vylepšené funkce

  • Snadnější resetování údajů časomíry - údaj časomíry můžete nyní resetovat dlouhým stiskem (>2 s) ikony časomíry Timer 1 nebo Timer 2 na provozním displeji.

Další změny

  • Změna názvu menu: Power > SYS. MGMT, Auto Power Off > Auto Hibernation.

Podrobný popis změn v softwaru verzí 1.07 a 1.06 oproti původní verzi 1.05, kterou zachycuje tištěný návod dodávaný s vysílačem Aurora 9, najdete ZDE.


NOVÝ FIRMWARE 2.0 PRO VYSÍLAČOVÉ MODULY SPECTRA 24 A PŘIJÍMAČE OPTIMA 7 A 9

  • Pro plné využití vymožeností nového softwaru Aurory 9 musíte rovněž aktualizovat software vysílačového modulu SPECTRA 24 a přijímačů Optima 7 a 9 na verzi 2.0.

Co je nového ve firmwaru SPECTRA 24 verze 2.0

  • Výstražné hlášení Nízké napájecí napětí přijímače s nastavitelnou prahovou úrovní
  • Zobrazení telemetrických dat z ústředny HTS-SS

Co je nového ve firmwaru přijímačů Optima 7 a 9 verze 2.0

  • Software byl optimalizován pro práci s telemetrickým systémem

DŮLEŽITÉ INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE AKTUALIZACE SOFTWARU AURORY 9

  1. Odinstalujte stávající software obsluhujícího programátor HPP-22. V menu START Windows zvolte "Uninstall" ve startovací nabídce softwaru HPP-22 a dále se řiďte pokyny na obrazovce PC. Poté nainstalujte nový software HPP-22 (verze 1.03), který můžete stáhnout na http://hitecrcd.co.kr/tester/hpp_22.htm. Bez této reinstalace nebude možné aktualizaci zcela korektně provést.
    (Při provedení aktualizace se starší verzí softwaru HPP-22 nebude správně pracovat výstraha při nízkém napájecím napětí přijímače; pokud používáte lokalizovanou verzi Windows - ne anglickou - můžete se po provedení aktualizace softwaru modulu Spectra 24 nebo přijímačů setkat s tím, že HPP-22 není nadále schopen rozpoznat připojený VF modul nebo přijímač.)
  2. Pokud je to třeba, pro instalaci dočasně vyřaďte antivirový software.
  3. Přihlaste se s právy Administrátora.
  4. Lokalizované verze Windows (italská, portugalská, česká) - pokud jste provedli aktualizaci softwaru se starší verzí softwaru HPP-22 (1.02) hrozilo nebezpečí, že po připojení vysílačového modulu nebyl HPP-22 schopen modul rozpoznat (objevovalo se chybové hlášení “Module not found.”). Tento problém je odstraněn v aktuální verzi softwaru pro HPP-22 1.03. Pokud jste již provedli aktualizaci s pomocí staršího softwaru HPP-22, software reinstalujte ve verzi 1.03 a aktualizaci firmwaru vysílače, VF modulu a přijímačů, prosím, opakujte.
  5. Pro využití telemetrických funkcí musíte rovněž aktualizovat firmware vysílačového modulu SPECTRA 24 a přijímačů Optima 7 a 9 na verzi 2.0.

Poznámky k českému softwaru pro Auroru 9

Vstupujeme zatím na nepříliš prozkoumanou půdu - vysílače s českým softwarem byly zatím spíše raritou a exotickým jevem. Při "počešťování" softwaru jsme se museli vyrovnat s několika omezeními - procesor Aurory bohužel nemá znakovou sadu obsahující znaky s diakritickými znaménky, omezeným počtem znaků dostupným pro jednotlivé nápisy a věty (tady má angličtina s kratšími slovy velkou výhodu), angličtina také snadněji tvoří zkratky a zkratková slova (jenž jsou navíc již po léta vžité). V některých (vyjímečných) případech jsme proto raději ponechali původní anglický text, protože zkrácené české znění bez diakritiky by nebylo dostatečně intuitivní (např. v menu volby pamětí modelů jsme ponechali návěští "New" pro vytvoření nového modelu, protože české "Nov" se nám nezdálo dostatečně jasné) nebo v případech, kdy je hluboce zažité používání anglických zkratek (např. v menu GPS senzoru jsme ponechali v údajích zeměpisné délky a šířky anglické zkratky světových stran: N- sever, S - jih, W - západ, E - východ).

Rádi uvítáme vaše podněty a nápady ohledně českého menu - věříme, že se společně dopracujeme k menu, které bude přes výše uvedená "vrozená" omezení příjemné a intuitivní.

Pokud by vám bylo české menu po instalaci přece jen "proti srsti" můžete samozřejmě s pomocí HPP-22 nainstalovat anglickou verzi nebo verzi v jiném, vám blízkém jazyku.

 

Ke správnému fungování webových stránek a k analýzám návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím. BERU NA VĚDOMÍ