Lexanové karoserie (stříkání, údržba)

Lakované karoserie

Po zakoupení lakované karoserie pro váš model doporučujeme před prvním použitím celou karoserii ponořit i na několik dní do vody (např. do kbelíku). Barvy na karoseriích zapříčiní, že lexan rychleji křehne a proto je dobré obnovit pružnost karoserie. V opačném případě se může stát, že karoserie hned při prvním větším nárazu praskne.

Čištění karoserií

V průběhu závodu nebo po jízdě je vhodné karoserii zbavit prachu a nečistot. Vhodný je běžný vzduchový kompresor na základní očistu od prachu a bláta, poté stačí vlhký hadřík. Pokud jsou na vnější části karoserie tmavé či barevné čmouhy např. od mantinelů, lze je odstranit technickým čističem nebo odmašťovačem.

Opravy prasklých karoserií

V případě, že karoserie praskne, není třeba ji hned vyhodit. Pro opravy menšího rozsahu lze použít námi nabízený přípravek Flexafix 100ml. Jedná se o pružné lepidlo, které přes praskliny vytvoří jakýsi film, který pak drží části u sebe.

 

Ke správnému fungování webových stránek a k analýzám návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s jejich užitím. BERU NA VĚDOMÍ